Board games


A Car Race!


-       Pelivälineet per joukkue: Pelilauta, nippu kuvakortteja, noppa, pelimerkit pelaajilla (vaikka pikkuautoja), kynä ja paperi joka pelaajalla.

1.   Rajattu aika (ajastin voi pyöriä taululla)

2.   Heitä noppaa ja etene pelilaudalla. Aina kun pysähdyt, ota kuvakortti ja sano sen sana englanniksi. Jos tiedät sanan, saat pisteen itsellesi. (Voi olla myös lause kortista ”I have…” ja jos sovitaan niin opettajalta voi käydä kysymässä apua).

3.   Auto ruudussa saat kiihdyttää vauhtia (heittää uudelleen eli 2 pistettä). Gas –ruudussa, joudut pysähtyä tankkaamaan (eli et saa pistettä).

4.   Peliajan päätyttyä lasketaan pisteet.

Linkki pelipohjaan. Samassa paikassa myös auto- ja tankkauskuvat, jotka leikkasin ja liimasin peliin itse.
https://cf.ltkcdn.net/boardgames/files/898-Phonics-500.pdfTäältä löytyy monia kivoja lautapelipohjia ilmaiseksihttp://www.supercoloring.com/paper-crafts/printable-board-games Myös alla oleva Treasure Hunt pelipohja on otettu tuolta.
A Treasure Hunt!


(Vinkki: Pelin aluksi voi laittaa Pirates Of the Caribbean tunnarin soimaan peliin virittäytymiseksi.)

1.    Kerää aarre matkalla aarrearkulle keräämällä kuvakortteja.

2.    Heitä noppaa. Kun pääset ruutuun ota kuvakortti ja sano se englanniksi. Jos tiedät sanan, saat kerättyä yhden aarteen. (Voi myös sanoa lauseella: I have… I like…)

3.    Ympyröidyt ruudut ovat kirottuja (Ympyröin siis itse pelipohjasta siniset ja punaiset numerot.) "It’s cursed!" Jos tulet kirottuun ruutuun, ota kortti kirottujen korttien pinosta ja liiku luokan ovelle ja takaisin kortin määräämällä tavalla. Kirotut kortit eivät kasvata aarretta! (vinkki: jos käytössäsi on taskullinen noppa, voit laittaa kirotut kortit taskuihin ja oppilaat käyvät heittämässä noppaa. Tällöin et tarvitse kuin yhdet kortit)

4.    Peliin voi ottaa mukaan oikean aarteen, esim. kultakolikoita tulostettuna ja leikeltynä, tai vaikka hama-helmiä.
Alla olevasta linkistä löydät pelipohjan
http://www.supercoloring.com/paper-crafts/pirate-board-game-printable-template

Tästä linkistä löydät monistettavat "kirotut" kortit eli toimintakortit:  https://en.islcollective.com/resources/search_result?Tags=animal+flashcards&type=Printables&searchworksheet=GO

-Tools for educators: Alla olevasta linkistä pääset sivustolle jossa on todella helppo tehdä kuviin tai teksteihin perustuvia lautapelejä. Tässä pari kuvaa peleistä, jotka tein itse kyseisellä ohjelmalla. Yhden pelin tekee ihan muutamassa minuutissa, sillä kuvasanat ovat valmiina aihepiireittäin.

Tähän eläinpeliin sai lisämaustetta lisäämällä tekstiruutuja, joissa täytyy peruttaa tai mennä eteenpäin. Lisäsin nuolet auttamaan pieniä kielen opiskelijoita.

Toinen peliversio, jossa kisaajat saavat päättää aloituspaikan ja lauta kierretään ympäri. Otimme lisäksi peliin Kimblen säännön, että jos osutaan samaan ruutuun niin saa syödä vastustajan pelinappulan, jolloin peli täytyy aloittaa alusta.

Lisävinkkinä: Pelin voisi pelata myös niin, että samalla piirretään hahmoa vihkoon aina se kehonosa kerrallaan, mihin ruutuun on osunut. Voittaja voisi olla se, joka saa ensimmäisenä piirroksen valmiiksi. Jos heittää nopalla numeron kuusi, niin saa itse valita minkä piirtää, ettei peli käy liian pitkäksi.- Pelivälineet: Pelipohja, pelimerkit, nopat, kuvakortit ja toimintakortit sekoitettuna.
- Kisataan ladolle nostamalla pinkasta kuvan. Jos tietää sanan, saa siirtyä yhden ruudun eteenpäin.
- Jos kuvakortti onkin toimintakortti (toimintakortit ovat samat kuin yläpuolella olevan Treasure Hunt pelin kirotut kortit), oppilas liikkuu ovelle ja takaisin kortin määräämällä tavalla, eikä saa siirtyä eteenpäin.

Guess who!

Pelipohja löytyy täältä: https://en.islcollective.com/resources/printables/worksheets_doc_docx/guess_who_-_boys/have-gothas-got/42035
Parille tarvitaan kolmet kortit ja näköeste. Arvaa kuka pelin säännöillä ja kortteja kääntäen.
-https://www.mes-english.com/games/boardgames.php
Täältä löytyy monenlaisia pelipohjia ja ideoita ja lisäksi ristikoita, flashcards, tehtävämonisteita ym.

Pelipohjia eri aihepiireihin, mutta niiden löytämiseksi joutuu vähän nähdä vaivaa.

Comments

Popular posts from this blog